Home U TRENDU 10 stvari koje stvarno moramo saznati do kraja GOT

10 stvari koje stvarno moramo saznati do kraja GOT

0
10 stvari koje stvarno moramo saznati do kraja GOT
Foto: time.com

Sledeće dve sezone “Igre prestola” će sadržati samo po 7 epizoda. Što je stvarno užasno, uzimajući u obzir da se serija čeka po bezmalo godinu dana. Ali kako bilo, Martina i “onu dvojicu” mrzimo svakako, iz stotinu razloga, tako da nema mesta novom razočarenju u tvorce serije.

Šesta sezona je otvorila dosta pitanja, ali na neka se MORA odgovoriti do kraja serije. Dakle, dajemo vam deset pitanja i nedoumica u formi “a šta će biti sa”

1. Gde ide Deneris, zna li se?

Foto: HBO
Foto: time.com

Deneris se zaputila prema Kraljevoj zemlji, ali bi bilo preglupo da se odmah suoči sa Sersi. Ukoliko su kuće Tajrel i Martel odlučile da se pridruže Deneris, i tako oforme jedno fino društvance na radost svim feministkinja među fanovima, onda će verovatno napraviti malo usputno svraćanje.

2. Ko je sad pa otac Džona Snežnog?!

Foto: HBO
Foto: time.com

Džon kojeg od vajkada zovu kopile će možda ispasti još i najuticajnija osoba u seriji. A ovime je konačno otišla i poslednja senka sumnje u nerealnu čistotu Neda Starka, jer sve do sad dok smo mislili da je Ned stvarno imao nešto sa tamo nekom polu raspuštenicom prostitutkom šta li, mogli smo jedino da ponavljamo onu čuvenu “pogreši čovek” sad je opet sve na mestu. Jer kako smo videli u poslednjoj epizodi 6.sezone, super moćni Bren je razotkrio tajnu sa kojom je Ned Stark sahranjen, Džon je sin Lijane Stark, i nekoga ko nije njen tadašnji muž Robert, poslednji koliko toliko normalan kralj, posle njega ona deca, pa sad Sersi, BudiBožeSNama, zbog čega se, s pravom, plašila da će ga Robert ubiti. Da li je Džonov otac možda Regar Targerijan, Denerisin brat, koji je onomad kidnapovao Lijanu?

Ovo bi imalo najviše smisla, naravno, uvek postoji mogućnost da to bude bilo ko drugi

3. Šta će biti kada Džon sazna za svoje slavno poreklo?

Foto: time.com
Foto: time.com

Definitivno neće voditi Sever više. Ukoliko Bren stigne do Zida, on će biti novi CEO, ako ne onda Sansa. Mada, Džon u ovom slučaju ima najlegitimnije pravo na Gvozdeni tron, veće i od teta Deneris

4. Hoće li Džejmi ponovo ući u ulogu Kraljeubice?

Foto: time.com
Foto: time.com

Da podsetimo, Džejmi je ubio Ludog Kralja Targerijana, iako je bio pod njegovom komandom, kada je Ludi odlučio da Divljom vatrom spali grad. Sada, njegova voljena Sersi (ovde se bukvalno sami javljaju stihovi “bila sam ti ljubavnica, ljubavnica i sestra i drug”) je učinila upravo to, što je, da stvar poprimi još veće dimenzije, kao da nije bilo dovoljno, dovelo njihovog zajedničkog sina do suicida, a nju na Gvozdeni tron. Džejmi, budi muško, nemoj da te posle sramota od Brijane!

5. Koji pravac religije je upravu?

Foto: time.com
Foto: time.com

Jedni kažu da je Deneris novi Mesija, hm, da li to znači da će i ona spaljivati živu dečicu kao Stanis onomad…?  Drugi, tj Melisandre, kažu da je Džon Snežni sledeći obećani vođa. Kako će se ovo dalje odvijati, videćemo, ali biće sigurno zanimljivo, kad se uzme u obzir generalna količina religioznog fanatizma u seriji. A mimo serije, sa sinoćnjim dešavanjima na istanbulskom aerodromu, shvatamo da ni realnost nije bolja. 21.vek

6. Šta će Sansa sad?

Foto: time.com
Foto: time.com

Sansa je svog kakvog takvog zakonitog supruga dala psima da pojedu, u tom je odbila i prosidbu Maloprstića (svima koji ga zovemo Litl Fingr je ovo urnebesno ime!)  Mada, da nije izneo nebuloznu izjavu kako zamišlja sebe na Gvozdenom tronu, ko zna… a opet pokvaren je sasvim dovoljno da bi mogao da se domogne krune. Uglavnom, pitamo se koja će biti njena sledeća svrha.

Mogla bi da ostane u Vinterfelu i pomogne bratu u borbi protiv Belih jahača. Postoji i bojazan da bi Maloprstić mogao da ih okrene jedno protiv drugog, mada ako Sansa ostane pri onome, da se njemu ne može verovati, bezbedni smo. Mada malo bocka onaj deo gde se njih dvoje (Sansa i Maloprstić) gledaju dok ostali uskliču ime Džona Snežnog.

7. Koga će Aria sledećeg ubiti

Foto: time.com
Foto: time.com

Prelepa smrt Voldera Freja u poslednjoj epizodi 6.sezone  pokazala nam je da je devojčica ipak mnogo naučila u poslednje dve sezone, i da sve one muke sa Bogom sa mnogo lica, nisu bile džast for fan. Podserićemo Volder je komandovao tzv. Crvenim venčanjem gde su ubijeni Arijini brat i majka, što ga je visoko pozicioniralo na njenu listu za odstrel.

Na spisku su se našli od trenutno živih još i: Sersi, Planina, Ser Gregor, Ilajn Pejn, Melisandre, Berik Mondarion.

8. Da li je Juron Grejdžoj novi Remzi Bolton?

Foto: time.com
Foto: time.com

Ne sme mesto psihopate ostati upražnjeno, a Juron baš izgleda kao pogodan kandidat!

9. Da li će Džendri dokusuriti Serseinu vladavinu

Foto: time.com
Foto: time.com

Krajnje je vreme da vidimo šta se dešava sa mladim vanbračnim sinom Roberta Barateona. U poslednje 3 sezone, nismo imali ni reč o njemu, a on dakako ima prava, ako ne i najveća na Gvozdeni tron. Kako bilo, ukoliko se pojavi, od prijatelja ima Ariju i ser Davosa koji ga je onomad oslobodio iz Stanisovog zatvora. Sad se nešto pitam, taj Stanis je grešio gde god je stigao… uglavnom, možda nađe put do neko od ovo dvoje.

10. Hoće li zid pasti?

Foto: time.com
Foto: time.com

Na taj zid se svi oslanjamo, figurativno ili bukvalno, priča je bila da je on činima opasan i zaštićen od  Belih jahača. E sad, ako Bren sa svojim obeležjem uspe da uđe unutar Zida, to bi možda moglo da otvori put i ovim jezivim stvorovima. S druge strane, negde se mora naći mesta i za mač koji čuda čini protiv njih a koji je debeli Sem ukrao svom ocu na putu ka džinovskoj biblioteci.

E da, SPOILER ALERT!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.