Home ZABAVA 74. godišnji Golden Globe Award, tzv. proba za Oskara

74. godišnji Golden Globe Award, tzv. proba za Oskara

0
74. godišnji Golden Globe Award, tzv. proba za Oskara
Foto: Instagram/@sofiavergara

Golden Globe je oduvek bio priprema za Academy Award kao najprestižniju nagradu Holivuda. Mala razlika je u tome što u Globusu odlučuje 90 akreditovanih stranih novinara od kojih ni jedan nije član žirija u Oskaru a kojih ima oko 6000.

 
Da počnemo od najvećih, Meril Strip je dobila Nagradu Za Životno Delo, održala ono što bi neki nazvali, inspirativan govor. Naravno tu se skotrljala i poneka suza niz 500$ vrednu šminku, nije jeftino biti “drama queen.”

Foto: Instagram/@hopeparrillaofficial
Foto: Instagram/@hopeparrillaofficial

Meril je inače nagrađena osmi put (a nominovana je ukupno 30 puta) doduše za različite stvari, but still, svaka od ovih statua košta 800$ da se napravi, pa vi vidite koliko je ona koštala ovu organizaciju.


Nagradu za najbolju dramu dobio je Moonlight, film o mladom crncu kroz njegova tri životna doba, detinjstvo adolescenciju i rano odraslo doba.

Foto: Instagram/@redcarpetexpress
Foto: Instagram/@redcarpetexpress

Mjuzikl LaLaLand je dobio čak sedam nagrada, a interesantno je znati da je nominovan za taman toliko. Pokupio je ono najbitnije, nagrade za glavnog glumca i glavnu glumicu (Rajan Gosling i Ema Stoun). Rajan Gosling, inače muž prebožanstvene Eve Mendez posvetio je nagradu njenom preminulom bratu. “Dok sam pevao, plesao i svirao klavir, što je jedno od najlepših iskustava koja sam imao u životu, Eva se brinula o našoj ćerki, noseći naše drugo dete i pomažući svom bratu da pobedi rak. Tako da, da nije bilo nje, danas bi neko drugi umesto mene primao ovu nagradu, dušo hvala ti, i voleo bih da ovu nagradu posvetim sećanju na tvog brata Huan Karlosa Mendeza” rekao je Gosling u svom govoru. Super srećo, sad ti čuvaš dvoje dece i “medicinku” vezanu za stomak pošto ne možeš da budeš trudan, a ja ću sa suzama u očima da ti se zahvaljujem svaki put kad izađem na televizor!

https://www.youtube.com/watch?v=OPSt1oVur2A
TV serija “The Night Manager” je osvojila tri nagrade za mini-seriju/TV film: glavna muška (Tom Hidlstoun), sporedna muška (Hju Lori) i sporedna ženska uloga (Olivija Kolman). Fenomenalni Hju Lori je i do sada bio vodeći razlog gledanosti ove serije, a ako je ove nagrade ne popnu u sam vrh sida i pirsa, ne znam šta će.

Foto: Instagram/joshuahorowitz
Foto: Instagram/joshuahorowitz

I najzabavniji deo, ko je šta obukao! Ove godine imamo dosta Zuhair Murad haljina na moje opšte oduševljenje koje se meri sa hiperaktivnim detetom koje je upravo dobilo i pojelo Kinder jaje. Dakle, u ovu umetnost od haljine obukle su se, naravno Sofia Vergara moj večiti favorit u svakoj kategoriji, čija haljina je imala bar 7kg šljokica, Lili Kolins, Olivia Kulpo, Elsa Pataki, Trejs Elis Ros, koja je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu u komediji, u filmu Blackish. Ovogdišnje iznenađenje za mene je bila preslatka indijska glumica Prijanka Čopra, u haljini Ralfa Laurena (ali šljokičasta skoro pa kao da je Zuhair Murad) gde li se ovo prelepo stvorenje krilo do sad…

Foto: Instagram/@bollywood_fanclub1
Foto: Instagram/@bollywood_fanclub1
Foto: Instagram/@entertainmenttonight
Foto: Instagram/@entertainmenttonight

Među najslađim parovima bili su, naravno, Džon Ledžend i Krisi Tajgen, pomanlo nespojivi Blejk Livli u Versaće haljini i Rajan Rejnolds, Džesika Bil i Džastin Timberlejk, i gorepomenuti Eva Mendez i Rajan Gosling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.