Home ĆAKULANJA 8. mart, Svetski Dan Cvećara

8. mart, Svetski Dan Cvećara

0
8. mart, Svetski Dan Cvećara

Samim tim što čitate ovo, znači da ste korisnik interneta, a najverovatnije i vlasnik naloga na nekoj društvenoj mreži. Što dalje implicira da ste juče videli bar trocifren broj slika s cvećem i poklonima i još toliko ili više statusa na temu tzv. internacionalnog praznika žena. Ako ste i malo nalik meni, ugasili ste internet pokrili se preko glave i čekali da prođe (makar figurativno).
Mrzim pointless stvari. Koja je poenta napisati status: Svim damama srećan 8.mart? Koja dama ili makar osoba XY hromozoma će osetiti bilo kakvu promenu u svom dotadašnjem raspoloženju kad pročita status ovakve sadržine? A to status čini beskorisnim. Međutim, ima ti jedna stvar, ima ta neka grupa introvertnih ljudi podjednako muškaraca i žena, kojima su mame vezivale pertle do osmog razreda, i koja jedva čeka neki glup povod kako bi mogla da se obrati suprotnom polu. Tako ulazimo u tu malu igru, gde on napiše nešto, a onda ona odgovori, jao hvala baš si divan, a onda on odgovori na njen odgovor, hehe, pa se dalja konverzacija seli u inbox, a ja u međuvremenu dobijem migrenu, povratim neki put ili odem da sipam sebi piće jer trezven čovek ne može više ovo!
Sinoć, vraćam se s treninga, kad odjednom ispred auta izleće lik rastočen od alkohola, koordinacija pokreta na nivou tek rođenog Bambija, maše mi nekim karanfilom, kao sve u redu, opušteno! I razmišljam o toj nekoj njegovoj nesretnici i pitam se čemu li će se više obradovati, njemu takvom ili mrtvoj travki koja će do sutra da istruli tu na njene oči.

S druge strane, opasno me izvode iz takta izgovori tipa: kakav praznik, to slave komunisti, dan žena treba da bude svaki dan, i sl. Alo druže, ti si tu da kupiš kršten poklon i dalje te se ne tiče, i pusti me priče o potrošačkoj kulturi. Penji se na Tibet pa tamo s tom filozofijom. A ne žena kad je pitaju drugarice (a pitaće je sigurno, žene su surove): Šta ti je kupio dragi za 8.mart? Pa znate, on to ne slavi, njegova neoliberalna uverenja su protiv toga… Aha, znači kreten. Muško si, drugarice će prilikom njenog izlaganja o bilo kojoj vašoj i najmanjoj raspravi svakako reći da si muČko đubre, ali posle ovoga si zapečatio sebi priču. Tako da, ne mudruj mnogo, kupi poklon u visini pola plate republičkog proseka, i potrudi se da se ne napiješ, bar tog dana.
A tek žene, i njihovi zavidni komentari: Ako joj cele godine nije poklanjao pažnju ne mora vala ni danas. Gospođo, to je samo još jedan jadan izgovor za to što Vam je muž stipsa. Ono istina je da ako ste juče otišli u bilo koji restoran, većina parova koju ste mogli da vidite uglavnom gleda negde u prazno i nema više ni jednu zajedničku temu, i to je jako tužno i depresivno, skoro pa kao onaj karanfil s početka priče. S druge strane, izađite večeras, pa ćete videti iste one muškarce u mnogo boljem raspoloženju, a i društvu.


P.S. Apelujem na svakog džentlmena sa 100 i više evra za baciti, bolje da ih usitni u po 10 dinara pali jednu po jednu i baca kad bude derbi nego da kupi 101 ružu. Jer kao što rekoh jednom, Šeldon je Ejmi poklonio uramljen MRI svog mozga snimljen u trenutku dok je mislio na nju, daj se i ti malo uključi u kreativni proces!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.