Home U TRENDU Igra prestola, sve što niste znali

Igra prestola, sve što niste znali

0
Igra prestola, sve što niste znali
Foto: Instagram/@jonsnowsuniverse

Igra prestola, serija koja je učinila da zavolimo ponedeljak, ima najviše obrta i zanimljivosti od svih ikad prikazivanih. Ono što ne znate je da ima fenomenalnih informacija vezanih za seriju a koji nisu direktno vezani za samu radnju.

Foto: Instagram/@gameofthronesnotofficial
Foto: Instagram/@gameofthronesnotofficial

Na primer:

  • Kit Harington, koji tumači lik Džona Snoua, je rekao svojoj koleginici koja glumi Sansu Stark, da se od šeste sezone više neće viđati, i da je njegov posao završen, implicirajući da je njegov lik mrtav zauvek.”Napisala sam mu zaista dugačko dirljivo pismo, o tome koliko će mi nedostajati, i koliko sam uživala radeći sa njim. A onda se on vratio sledeće sezone i rekao: ‘Tvoje pismo je bilo baš zanimljivo, još uvek ga čuvam!”
  • Remzi Bolton je izglasan za najgori lik na televiziji, prema theatlantic.com. Mislim da su hteli reći najbolji- najgori.
  • Natali Dormer, koja tumači lik Mardžori, bila je fan serije i pre nego što je počela da glumi u njoj, tako da je za potrebe snimanja čitala samo svoj tekst, kako ne bi pokvarila gledanje čitave epizode kad bude prikazivana. Ako to nije pravi fan, ne znam ko jeste!
  • Mišel Klepton, kostimograf u seriji, kaže da iako to nije vidljivo, Deneris uvek nosi ispod kostima Dotraki jahaće pantaone. Šta je posvećenost karakterizaciji…
  •  Za svaku epizodu se napravi oko 700 novih kostima. To praktično znači da se po sezoni sašije ukupno 7000 novih kostima.
  • Za potrebe tumačenja lika Remzija Boltona, glumac je bio inspirisan Džokerom
  • Potrebno je 2h da se zakači kosa na glavu Emili Klark, koja igra Deneris. Pa tako svaki dan iznova.
  • Potrebno je 6h da se postavi maska Belog Jahača. Jedino što je kompjuterski obrađeno su ledeno plave oči.
  • Kada je Džejson Mamoa (Kal Drogo) prvi put video Emili Klark (Deneris) u “Belfast” hotelu, počeo je da je golica dok nije pala na pod, vičući: “Ženiceee!” Ok, nekako sam preživela scenu silovanja, ali sad je stvarno mrzim!
Foto: Instagram/@jonsnowsuniverse
Foto: Instagram/@jonsnowsuniverse

Radnja je sve zabavnija, planira se još oko 20 epizoda do kraja serije, s tim da će 7 i 8 sezona imati daleko manje epizoda nego inače. Očekujte još mnogo zanimljivosti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.