Home SUMRAK SVETOVA Ajfon kao mera za lepotu u Kini

Ajfon kao mera za lepotu u Kini

0
Ajfon kao mera za lepotu u Kini

Najnoviji trend u Kini što se tiče standarda lepote su “Ajfon noge” i sastoji se u tome da se na društvene mreže kače slike na kojima žene Ajfonom 6 ili 6s pokrivaju kolena. Cela poenta je u tome da je mera idealna ukoliko telefon uspe da pokrije kolena.

iphone6-knees-07-450x600

Izazov je prihvatilo na hiljade žena u Kini, pa su tako društvene mreže prebukirane slikama sa istim motivom, noge+ajfon, dokazujući tako lepotu, ili šta već…

iphone6-knees-05-450x600

U vreme kada se ostatak sveta trudi na milion različitih načina da se jednom za svagda prekine sa trendom da se žene posmatraju kao objekti, Kina kao da se trudi upravo suprotno.

iphone6-knees-04-450x600

Da ne spominjemo činjenicu da ukoliko uspete da pokrijete oba kolena telefonom, verovatno imate manje od 45kg, što nas dalje vodi do zaključka kako je u pitanju i promovisanje anoreksije kao standarda lepote.

Neke žene su u znak protesta postavile tablet računare umesto ajfona.

Uopšte, cela protekla godina u Kini je bila u znaku nekakvih mera i izazova. Pre samo nekoliko nedelja, imali su izazov da se A4 papir postavi na struk, i ako ga pokriva, pobedili ste! (ne znam samo  čemu, ali dobro..) Jedan od izazova je bio i da se rukom pipne pupak ali tako što se ruka uvije iza leđa. I naravno nezaboravni trik, gde se olovka postavlja ispod grudi.

ad_172142210

Ako se podsetimo da se radi o zemlji gde je praksa bila da se devojčicama zavijaju stopala kako ne bi rasla, što je kao posledicu imalo ogromne deformitete, ovo i ne treba da nas čudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.