Home U TRENDU Met Gala veče, i šta je to uopšte

Met Gala veče, i šta je to uopšte

0
Met Gala veče, i šta je to uopšte

Zvanično, to je Metropolitan Museum of Art Costume Institute, dobrotvorno veče koje se odigrava prvog ponedeljka u maju mesecu svake godine i prikuplja donacije za Costume Institute.

Nezvanično, to je “Najbolja zabava godine” “Oskar istočne obale” kao i “Met bankomat” Ove godine, domaćini su bili, pored predsedavajuće Ane Vintur, urednice časopisa Vogue (one po kojoj je pravljen lik Mirande u filmu “Đavo nosi Pradu”) Džonatan Iv, dizajner u kompaniji Apple, Tejlor Svift i glumac Idris Elba.

Taylor Swift Foto: glamour.com
Taylor Swift
Foto: glamour.com

Gospođa Vintur predsedava ovim događajem od 1999. godine i od tada je učinila da to pozivnica za njega bude stvar statusa i moći. Met Gala inače postoji još od davne 1948.godine.

Anna Wintour
Anna Wintour

Karta za ovaj događaj, iako prethodno morate dobiti pozivnicu, za koju postoji i lista čekanja, košta 30.000$ po osobi i 275.000$ za sto (a mislili ste da je doček Nove Godine u Beogradu najskuplji događaj) Prošle godine prikupljeno je 12,5 miliona dolara. Dizajneri često pozivaju slavne da budu gosti za njihovim stolom, a gospođa Vintur je omogućila prisustvo nekim novim dizajnerima koji nisu u mogućnosti da sebi plate kartu, i rasporedila ih po sali.

Kylie Jenner
Kylie Jenner

Događaju prisustvuje oko 600 zvanica, i to je svakako ako ne i najveći modni događaj godine. Očekuje se da slavni koji dobiju pozivnice od dizajnera, nose odeću istih, zbog čega se dizajneri trude da dovedu što veće zvezde. Prošle godine recimo, Mark Džejkobs je doveo Šer.

Ove godine, Alesandra Ambrozio je nosila Balmain, kao Sindi Krafor i Kris Džener, mada se ne može reći da im je jednako dobro stajao.

Demi Lovato se pojavila u haljini firme Moschino

Demi Lovato
Demi Lovato

Rita Ora u ekstravagantnoj haljini Vere Vang

Rita Ora
Rita Ora

Selena Gomez u Louis Vuitton

Selena Gomez Foto: glamour.com
Selena Gomez
Foto: glamour.com

Uma Turman u haljini Tommy Hilfinger

met-gala-2016-getty-uma-thurman

Bijonse obično dolazi poslednja, tako da ulazak zvanica valja odgledati do samog kraja. Ove godine pojavila se u božanstvenoj preseksi haljini marke Givenchy.

met-gala-2016-getty-beyonce

Zasebna vest je, da je ove godine Ana Vintur poslala posebno pismo Kim i Kanje Vestu sa opomenom u vezi sa pravljenjem selfija, u kojoj kaže da tako nešto ponovo neće tolerisati, te da ukoliko se ponovi incident sa prethodne godine, sledeće godine ostaće uskraćeni za pozivnicu. Ovo dvoje su bili jedni kojima je palo na pamet da prave selfije na crvenom tepihu. Kao dvoje raspuštene dece na ekskurzijiu inostranstvu.

met-gala-2016-getty-kim-kardashian

Kada svi uđu, izljube se međusobno u vazduhu, odgledaju izložbu na putu do koktela, kako bi se reklo da su makar kako videli kulturni deo večeri. Nakon koktela bivaju pozvani na večeru tokom koje postoji zabavni program, a prošle godine je Rijana bila jedan od zabavljača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.