MODA

0
463

Šminkeri, pankeri, hipici, reperi, metalci, rokeri.
Onda je sve krenulo nekim čudnim pravcima: fenseri, gotičari, hip-hoperi, emosi, bajkeri, skinsi, hipsteri…
Globalizacija je učinila svoje. “Urbanih plemena” je sve manje, a globalno selo ih potiskuje.

Danas vladaju “fenseri” – srećemo ih svakodnevno i svuda – uvek su moderno obučeni, ne neguju svoj stil, već su spremni da ga stalno menjaju pod uticajem modnih trendova.
Ošine me poptuni minus kada čujem: Baš je fensi!!!
Kada smo odrastali, nismo se izuvali iz gaća da bi bili kao oni koji su prvi navedeni: Šminkeri, pankeri, hipici, reperi, metalci, rokeri.
Bilo je lako biti deo jednog od tih pravaca jer su nastali ne kao modni, već prvo kao muzički, pobunjenički i umetnički pravci. Putokazi sa mozgom.
Sve ostalo je modna globalizacija.

Foto: Instagram/@rhidayat86
Foto: Instagram/@rhidayat86

Zato ne pratim modu….Ccccc. Ne dam pare sinko!
I ispalo je i najbolje do sada. Uspela sam da na jedan normalan način sačuvam identitet!
Najviše volim kad vidim nekog u mom fazonu, i ako ima na sebi i komad garderobe, gilje ili bilo šta što mi se dopada, ne libim se da priđem sa pitanjem: “Odlično vam je…. Gde ste kupili?”
Štedi vreme i drndanje po rafovima i guranje sa plebsom koji obožava da riška kao svinja po kutijama u koje su nabacane krpe na rasprodaji.
Mnogo mi se dopalo ono što sam čula od svog prijatelja a koji je to negde pročitao: “Inteligentni ljudi nemaju vremena da provode sate birajući šta će da obuku, zato većinom nose identičnu garderobu svakog dana.”

Zaista retko kupujem i pratim blogove sa takvim sadržajem.
Ne pratim ni objave na FB na istu temu.

Takođe ne pratim ni jedan jedini trend u bilo čemu jer nekako mi razum kaže da nema smisla: kupus djete, hrono, jedi ovo – jedi ono, magični čajevi i magični štapići.
Volim čvarke, sarmu, kajmak, slaninicu, slatkiše, vino… to što volim to i jedem. I nije genetika ali nemam problema sa kilogramima.

Moja tetka Ruža je imala devizu: “Važno je da je čisto i popeglano” i “Čovek se rađa go, a na onaj svet ide u jednom odelu, a i njega će sine crvi da izjedu. Ne vredi mu posle taj ormar pun garderobe koja će i onako završiti pored kontejnera.”
Šta vredi čoveku sve to perje, kad i pored svega toga možete da osetite kako razni čak i u prolazu smrde.

Foto: dianababic.com
Foto: dianababic.com

Često zamišljam kako bi bilo dobro stajati naspram nekog popuno go i posmatrati ga. Samo koža, mesto i kosti. Svi smo isti, jedino što tada ostaje mogućnost da nekog “zaista vidimo”.
Kad puštamo ljubav u sebe; onda su oči vrata, reči i dodiri komunikacija a stomak i koža receptori koji svojom reakcijom pokazuju koliko nam se neko zaista sviđa.
Ne mogu da volim nekoga samo zato što ima dobar sat, cipele ili auto, a nema ono nešto.

Nije zgoreg da neko bude pristojan i doteran ali nije “must”.
Godine su me naučile da razdvojim: bitno od nebitnog, masno od krtine, modu od stava…

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.