Home VREMEPLOV O JEDNOJ MLADOSTI – 1973.

O JEDNOJ MLADOSTI – 1973.

0
O JEDNOJ MLADOSTI – 1973.
Foto: alldylan.com

Grupu „Rolling Stones“ ne treba posebno predstavljati, a imena Mick Jagger i Keith Richards, poznata su i najvećim muzičkim laicima. Ako pak nikada niste čuli za ovu grupu, kao ni njihvu čuvenu pesmu „Angie“, koja je napisana 1973. godine, a koju su Rolling Stones  izvodili na svakom svom koncertu još od 1983. godine, to znači da ste nekim čudom prespavali čitave četiri decenije. Pink Lady vam želi dobro jutro, uz zvuke jedne od najlepših ljubavnih rok balada.

Kada govorimo o muzičkim ostvarenjima iz 1973. godine, bio bi pravi greh ne pomenuti i filmsku muziku Nino Rota, koju je ovaj sjajni kompozitor napisao za oskarom nagrađeni film  „Amarcord“,  slavnog italijanskog režisera Federika Felinija. Film je svojevremeno punio bioskopske sale širom sveta, a muzika pisana za ovaj film, kao i za mnoge druge ( „Godfather“, „La Dolce Vita“, itd.) i dalje puni toplinom  i nostalgijom srca svih nas koji čeznemo za „tobrim starim vremenima“

„Tresla se zemlja celi dan…“. Pogađate naravno da je sledeća pesma o kojoj ćemo pisati, „Čudna šuma“, jedne od naših najuspešnijih pop-rock grupa. „Yu-grupa“  je osnovana 1970. Godine, a  braća Dragi i Žika Jelić i dalje uspešno nastupaju sa svojim bendom širom ex-Yu zemalja. Kao i davnih sedamdesetih, ni danas se tačno ne zna s’ kim igra ko. ; ).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.