Home HOME Pet vrsta hrane koja podmlađuje

Pet vrsta hrane koja podmlađuje

0
Pet vrsta hrane koja podmlađuje

Biološki sat polako otkucava, pa ste rešili da promenite navike povedete više računa o vašem izgledu. Zaboravite na preskupe tretmane i sate provedene u salonima lepote. “Eliksir mladosti” nalazi se u vašim kuhinjama. Nudimo vam pet vrsta hrane koje će vam pomoći da se podmladite i poboljšate svoju kondiciju.

  1. Paradajz

Ukoliko ste primetili nove bore na vašem licu, vreme je da povaćate količinu paradajza u vašoj ishrani. Tajna je u likopenou, moćnom antioksidantu koji kožu bukvalno podmlađuje, sprečavajući dehidrataciju.

  1. Lubenica

Još jedna povrćka koja čuda čini, kada se radi o eliminaciji toksina i poboljšanja metabolizma. Lubenica je takođe prepuna vitamina koji će vam pomoći u ojačanju imunog sistema.

  1. Tuna i Losos

Postoji razlog zbog čega nikada niste videli gojaznog Japanca, izuzimajući naravno sumo rvače. Razlog je – konzumiranje ribe u ogromnim količinama. Obzirom da su bogate omega 3 masnim kiselinama, tuna i losos pomoći će vam da ostanete mladi i zdravi, a takođe će održavati vaše srce u odličnom stanju. Bez obzira na koji način nameravate da ih spremate, tuna i losos jednostavno moraju se naći na listi vaših nedeljnih obroka.

  1. Borovnice

Borovnice su prepune antioksidanata koji usporavaju proces starenja i pojavu bolesti, budući da smanjuju upale. Ova ukusna voćka povećava  proizvodnju proteina kolagena, koji deblja kožu, zbog čega ona izgleda mlađe i zdravije. Zbog velike količine vitamina  borovnice  će vašu memoriju održavati na najvišem nivou. Zato trkom na pijacu.

  1. Avokado

Postoji li osoba na svetu koja ne voli avokado. Ova voćka bogata je vitaminom E,  koji kožu  hdrira i čini je elastičnom. Takođe, pomaže u jačanju kose, čini je sjajniom, a dobar je i za jetru. Zaključak je jasan – nakon ludo provedene noći u kafani, obavezno jedite avocado za doručak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.