Home ĆAKULANJA Porodica u doba Gučija i selfija

Porodica u doba Gučija i selfija

0
Porodica u doba Gučija i selfija

Jedno od interesantnijih viđenja porodice i braka imala sam priliku da spoznam kada je jedan prijatelj objašnjavao zašto, ne da neće da se ženi i da zasniva porodicu, već smatra apsolutno nemogućim da mu se tako nešto desi.
“Jeste, da joj jedini pos’o bude da gura kolica od soma evra kroz Strahinjića Bana, a ja ću da joj plaćam kafe s drugaricama i pilates”
Da se razumemo, nema čovek ništa protiv da snosi troškove života drage mu životne saputnice, ali ima generalno problem da uopšte bude u životu osoba kojoj je šetnja kroz gore pomenutu ulicu pista života u malom. Kako sam i sama žensko a nemam ove porive, slatko sam se ismejala njegovom problemu, po sistemu “sit gladnom ne veruje”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Međutim, nekoliko dana kasnije, dok pokušavam da u centru grada nađem parking mesto, i proklinjem svako drvo stub ili kontejner koji zauzimaju prostor kolima, primetim subjekat njegove priče kako pokušava da jednom rukom kuca po telefonu (Iphone, razume se) a drugom da gura dečija kolica skromno procenjena na oko soma evra. Gospođa mlada mama ima usta veličine dve manje debrecine, isti oblik i boja, da se samo nameće pitanje kako poljubi dete u obraz a da mu ne zapuši istovremeno i nos i usta poljupcem, ali to će ostati misterija kao i poreklo Fonda Dragice Nikolić. Tu je naravno outfit prikladan za guranje kolica, znači trenerka Philipp Plein, znači patike Gucci, znači krzneni prsluk nepoznatog proizvođača (jbg, mora da vide kreatori nekako neka slova da stave i na bunde, ne može se više ovako) i mada se trudi da isfura fazon “I woke up like this,” jasno je ko dan da se za ovu šetnju pripremala bar sat i po i da drugu obaveze sem te nema. Jer ona je samo avanzovala iz noćnog života u takozvanu brigu o detetu, a odnosi se na identičan način i prema jednom i prema drugom. Dakle, bitno je da se isprati taj neki “celebrity lifestyle,” vođen pukom malograđanštinom, čija je osnova zapravo samo želja da im se zavidi.
Pošto se jedna takva sigurno nije udala za nekog kao što je onaj moj prijatelj, izostavićemo iz priče to kakav bi mogao da bude njegov profil. A koliko srećno dete mogu da odgajaju dve takve individue, kazaće nam psiholog za koju godinu. I psiholozi moraju od nečega da žive.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.