Home ĆAKULANJA Precizno vreme poletanja, kako čudno pišu reč anksioznost

Precizno vreme poletanja, kako čudno pišu reč anksioznost

0
Precizno vreme poletanja, kako čudno pišu reč anksioznost

Sutra idem na jedno lepo kraće putovanje. U trenutku mog nervnog rastrojstva, usled svih mogućih psiho socijalno emotivnih i finansijskih kataklizmi, kuma kojoj je sudbina namenila da bude kuma iz Nemačke, je uplatila kartu i rekla: Pa dođi malo… To se zove konkretna pomoć i briga za nečiju dobrobit, ne da mi filozofira dva puna sata a sve u svrhe da mi pokaže koliko je ona ok, a koliko ja nisam ok. Više o pijateljstvima u nekim budućim tekstovima.
Problem s putovanjima je taj što morate krenuti u nekom trenutku, i sem ako ne idete sami sopstvenim kolima, morate da budete prilično tačni. Istina je da su me na svakom mogućem aerodromu na svetu gde sam bila prozivali na razglas da konačno uđem u prokleti avion. Pomalo sam adrenalin junkie, pa mi ta jurnjava po aerodromu po kojem odjekuje moje ime i prezime najčešće pogrešno izgovoreno, uopšte ne smeta.

Iz nekog razloga (koji se možda manifestuje u vidu mesečne zarade) osoblje je uvek puno razumevanja, za razliku od ostalih putnika koji me mrze onoliko koliko debela riba u teretani mrzi mršavu ribu u teretani. Pa još ako usled pauze između dva leta od dva i više sati, zapucam po radnjama kao da je sudnji dan, pa posle ne mogu da prođem između sedišta od kesa koje vučem sa sobom. Ustvari ono u čemu sam nosila Frozen trotinet za poklon koji sam kupila tamo, je više bio džak nego kesa, al ajde. Kako bilo, saputnici me ne vole. Ni ja ne volim vegane, pa šta sad. I da se razumemo, nije da ja imam nešto protiv ljudi koji neće da jedu meso pod izgovorom “Životinje su prijatelji a ne hrana” Druže, probaj da se sprijateljiš sa divljom svinjom ili leopardom, pa nam javi kako ide, mislim ako pretekneš. Ono što meni smeta je visina kvote da će vegan u prvih pet minuta razgovora sa vama koga vidi prvi put u životu, da saopšti tu važnu činjenicu, ja sam vegan. U te ponosno izgovorene istine, koje užasno iritiraju ostatak sveta spadaju i: “diplomirao/la na državnom fakultetu” “ja sam škorpija” i “ne gledam TV samo Discovery”.
I evo proklinjem low cost kompanije koje bukvalno shvatam pa sad imam uplaćen samo veći ručni prtljag, gledam dimenzije, metar mi ne treba, valjda ja znam šta je 25cm.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.