Home SUMRAK SVETOVA Prodao bebu da bi kupio motor i Iphone!

Prodao bebu da bi kupio motor i Iphone!

0
Prodao bebu da bi kupio motor i Iphone!

19-godišnji mladić iz Kine, provincija Fudžijan, osuđen je na tri godine zatvora jer je svoju 18 dana staru ćerku prodao preko interneta za 23.000 juana (oko 3280€). Navodi da je s tim novcem planirao da kupi motor i Iphone.

iphone1

 

Ceo slučaj policiji je prijavio kupac deteta koji je to učinio za svoju sestru, kod koje beba još uvek živi, dok policija ne odluči šta će sa njom.

Mladić se na društvenoj mreži QQ prijavio pod lažnim imenom ‘Duan’. On i njegova devojka ‘Ksao Mej’ (takodje lažno ime) upoznali su se pre 3 godine, kada su još uvek bili maloletni, i nisu mogli da se venčaju. Imali su samo povremene poslove, a ‘Duan’ je većinu svoj vremena provodio igrajući igrice po internet kafeima, tipično za osobu njegovih godina.

Kada je devojka neočekivano ostala trudna, ‘Duan’ je počeo da je nagovara da bebu prodaju i tako sebi pribave neku materijalnu korist, kad ionako nisu sposobni da se o njoj staraju. ‘Ksao Mej’ se isprva nije slagala, ali je pod teretom ubedjivanja popustila, i pristala da se beba proda.

beba1

“Ja sam i sama usvojena, mnogo ljudi iz našeg mesta daje svoju decu drugim ljudima na čuvanje, zaista nisam znala da je to ilegalno” rekla je devojka u policiji.

Dok je momak dobio samo 3 godine za prodaju male devojčice, ‘Ksao Mej’ je dobila 2,5 godine uslovne kazne!

Trgovina decom je ogroman problem u Kini, a i u ostatku Azije. Svake godine u Kini se kidnapuje i proda oko 200.000 dece.

Zaključujemo da sa ovako malim kaznama za ovako veliko krivično delo, nije ni čudo što je prodaja dece u ekspanziji u tom delu sveta. Dakle, više zatvorskog staža ima osoba koja je u Beogradu uhvaćena sa 5g marihuane, nego osoba koja je u Kini prodala rodjenu bebu preko interneta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.