Home ĆAKULANJA Sreda je vikend za boeme

Sreda je vikend za boeme

0
Sreda je vikend za boeme
Foto: Instagram/@missmisic

U skladu sa svojim ekstrovertnim duhom, odmah ću vam reći da ovaj tekst pišem pripita. Stvar s pisanjem u alkoholisanom stanju je u tome što je inspiracija na potpunom vrhuncu, ali na duge staze lagano koketira sa odelenjem za lečene alkoholičare u Drajzerovoj. Pa ti druže biraj. I dok žvaćem file u susamu pa zalogaj pomfrita, pa file, pa opet i sve tako, premda je pola 4, al posle alkohola mora se jesti, mora zbog zdravlja (kad je briga o zdravlju u pitanju, moglo je i da se ne pije na prvom mestu, al da ne sitničarimo) i razmišljam koliko je super izaći sredom u grad. Stoji da je Beograd grad u kojem uvek možeš naći neko dovoljno nenormalno i veliko društvo da napuni kafanu, i eto vikenda u sred srede! Sredom nema one gužve, uštogljenih pozera, onih koji izlaze samo vikendom pa zbog toga prave dramu koja se ogleda u oblačenju A liste iz ormara isključivo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Jel mislite da je Zoran Radmilović čekao subotu da se rastoči od alkohola, jer društveno prihvatljivije, zabole ga, dizvinete. Sredom nema slikanja, taggovanja, beskrajnih pućenja u nameri da fotografija ispadne spontana. Živa nisam u kom to spontanom trenutku žena drži napućena poluotvorena usta i gleda u pod. Aha, da setila sam se. Sredom izlaze oni kojima je do provoda, do muzike ili priče, ili do društva sa kojim su došli. I niko nije tu je je vikend i depresivno je da sedi kod kuće dok se svi ostali (čitaj 10% prijatelja sa Facebooka koji ako se ne prijave gde su, onda i nisu tamo) vrhunski provode po raznim fancy mestima. Da, još jedna stvar, fancy mesta ne rade sredom u 2h ujutru. Sredom takođe nema predstavnika zakona (ili makar onih koji na ime toga primaju platu) na ulicama noću, pa sem ako se nisi oduzeo toliko da ne znaš jel si seo na mesto vozača ili suvozača, možeš slobodno da se odvezeš kući vozilom kojim si i došao bez bojazni da ćeš momku u plavom morati da daš jednu/dve crvene (zavisi od šarma, tvog ne negovog) u znak zahvalosti što te nije terao na alko test. Poprilična ušteda, složićete se.

Sredom izlaze oni koje bole uši da li je osmi mart, četrnaesti februar, ili neki drugi komercijalizovani datum, oni izlaze kad im se izlazi. BTW oduvek su me užasavale one ponude “Dan zaljubljenih u Rimu” jer momentalno iskoči mental image raspalog autobusa kome će pucati makar jedna guma, doduše dva puta, krcat parovima, od kojih je jedna polovina euforična kao Sunđer Bob, a druga polovina više kao Lignjoslav, negoduje u sebi i pita se, kako si se dovde doveo Milutine, nikad čovek od tebe p**** papučarska, na šta sve nećeš pristati zbog 11 minuta seksa jednom do dva puta nedeljno. I dok Milutin tako proklinje sve redom, njegova polovina je već počela sa razmenom krajnje bespotrebnih informacija sa ostalim drugim polovinama, i živi za dan kad će njihove božanstvene slike iz Rima, 7 dana/2 noćenja, okačiti na neku društvenu mrežu, #zavidnicistop. Udaljih se od teme, mada je to sve negde slično, ljudi su idioti, svaka čast Vučiću, i svi će dizginemo u vodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.