Home ĆAKULANJA Voli me takvu kakva jesam, nema veze što sam kreten

Voli me takvu kakva jesam, nema veze što sam kreten

0
Voli me takvu kakva jesam, nema veze što sam kreten

Uvek postoji ta neka razlika između onoga što mislimo da drugi misle o nama, i onoga što stvarno zapravo misle. E sad u zavisnosti od moguće neke malecke dijagnozice koju imamo zavisi da li će razlika ići nama u korist u smislu da, misle bolje nego što smo se nadali (to je čest slučaj kod anksioznih ljudi, da sebe vide gore nego što zapravo jesu) ili da misle gore nego što mi u svom ego punom sjaju očekujemo.

Mi, kad kažem mi, mislim Srbi, smo stvarno zajeban narod. Inatljivi smo, a istovremeno volimo i materijalne stvari za koje da bi ih dobio, ne smeš imati tu divnu osobinu. Takođe, mislim da je kod nastala kovanica “Što na umu to na drumu” dok su recimo amerikanci smislili “Happy wife, happy life” i tu se jasno kao dan ogledaju naše razlike. Sem one kultne da je naša Carica Milica posle pogibije Kneza Lazara otišla u manastir, a Džeki Kenedi je posle pogibije svog voljenog supruga, kao oličenje rezilijentnosti postala Džeki Onazis. Uglavnom, tako inatljivi i bolno iskreni možemo nekog da nateramo ili da nas voli, ili da nas mrzi. Nema sredine. A mi se sve nekako nadamo da nas svi oni koji nas posete baš zavole.

Nedavno, večera sa nekolicinom arapa, od kojih su svi nekakvi vlasnici i direktori nekakvih aerodroma i letećih objekata, dvojica intenzivno gledaju svoja posla i ne dele svoje impresije, ali sve vide, da se razumemo, jedan malo opušteniji, i jedan krajnje intruzivan, ono klasično ponašanje italijanskog primorca al’ sa parama pravog šeika. E sad, ako planiraš da se kao žena udaješ za arapina, čije je legitimno pravo ako mu ne pogodiš šećer u kafi da se i bez tvog znanja razvede od tebe i da ti to saopšti gospodin policajac kad dodje da te deportuje sa sve bademantilom kao jedinim odevnim predmetom koji imaš na sebi, ti si kul, i do kraja večeri nemaš problem. To znači da biraš materijalno naspram inata, i good for you! Ali, ako si pak moja grupa, odnosno ova što će jesti smoki i jogurt samo da je niko ne pita gde je do sad i gde će opet, onda si kanda malko u problemu.

Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk

Gledam kako prijateljica iz te grupe, koja je inače jedno prelepo, predivno i prepametno stvorenje sa ogromnim talentom za diplomatiju (nema dečka, ponude sa slikom možete slati na mail) kaže arapinu, u daljem tekstu zvaćemo ga Intruzivni, na pitanje da li želi da ga poljubi: “Ti si dečko u Srbiji, a ovde da bi te žena poljubila moraš to debelo da zaslužiš” i to bi bila ultimativno dobra izjava da se posle toga društvo nije preselilo na Brodarac, da arapi vide zašto srbi vole više after nego mater, i tu se kako drugačije nego za vek vekova upropastila ta priča vitez/dama na ovim prostorima.

Evo i zašto. Intruzivni je obigravao oko gorepomenute prijateljice čitavo veče. Rekla bih da je nju to zabavljalo, ali ruku na srce to bi bila kompletna laž. A onda je tamo pred fajront (jeste, i brodarac ima fajront) naišla neka mala koja voli da se druži, sela pored našeg intruzivnog prijatelja, rekla nešto i dok smo mi gledali gde je pevačica i kad će opet “Bela ciganka” od Stoje, mala ustaje uzima ovog za ruku i odvodi ga kao omađijanog u nepoznatom pravcu.

Da vam kažem i to da nas je obezbeđenje zamolilo da napustimo objekat i da negde drugde čekamo svog prijatelja (pa makar on bio i direktor Etihada) i da smo ga uzalud čekali na doručku istog jutra (ok, svi koji me znaju, znaju i koliko volim hotelski doručak, al da kažemo da smo doručkovali i da smo mu se usput nadali) i da je drugarici mala sjebala čitavu koncepciju o nedostižnim božanstvenim srpkinjama koje je kao iskusan PR zamalo uspela da proda bogatom intruzivnom arapinu.

I šta će sad svet o nama da misli, sem da završnicu u ustima naplaćujemo ispod 50€?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.