Home VREMEPLOV VREMEPLOV / Hitovi 60-ih / 1963

VREMEPLOV / Hitovi 60-ih / 1963

0
VREMEPLOV / Hitovi 60-ih / 1963

Poslušajte neke od hitova koji su obeležili različite dekade i stilove u popularnoj muzici. Mnoge od njih ste već sigurno i čuli, što u originalu, što u nekoj novoj i modernijoj verziji! Možda vam izmame osmeh, podsete vas na davno zaboravljene “dance” pokrete ili vas sete na neke drage ljude i trenutke u životu!

Početkom šezdesetih godina prošlog veka, skoro u isto vreme, a na dva različita kontinenta, formirana su dva legendarna benda. 1963. godine je pesma “ Surfing USA” Bič Bojsa “zapalila” Američki kontinent.

https://www.youtube.com/watch?v=2s4slliAtQU

Evropu je te iste godine zahvatila Bitlmanija. Brilijantna četvorka, Džon Lenon, Pol MekKartni, Džordž Harison I Ringo Star, poznatija kao Bitlsi, izbacila je jednu od svojih prvih pesama,“She loves you”.

https://www.youtube.com/watch?v=QoF-7VMMihA

Na prostoru ex-Jugoslavije, Radmila Karaklajic, pop-rok pevačica iz Beograda, proslavila se izvođenjem obrade italijanske tradicionalne pesme ( svi vi koji ste gledali film “Kum”, sigurno ćete se setiti ove pesme sa svadbe Majkl Korleonea) , ujedno i velikog muzičkog hita Luisa Prime, “Anđelina, Zumba Zumba”. Ovaj singl je dostigao tiraž od gotovo neverovatnih milion i po prodatih primeraka.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.