Home VREMEPLOV VREMEPLOV – Hitovi 70-ih / 1971

VREMEPLOV – Hitovi 70-ih / 1971

0
VREMEPLOV – Hitovi 70-ih / 1971

Napustila je ovaj svet prerano, i postala još jedan od članova kluba poznatog pod nazivom  „ 27 Club“. Zahvaljujući svom fenomenalnom glasu, harizmi, iskrenošću na nastupima i sjajnim pesmama kao što su „Mercedes Benz“, „Cry baby“, „Piece of my heart“, i mnogim drugim, Dženis Džoplin čak i danas, više od četrdeset godina nakon svoje smrti, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Puno puta obrađivanu pesmu „Me and Bobby McGee“, originalno pisanu za Rodžer Milera, mnogi pamte baš u njenoj interpretaciji. Pesma je izbačena tek posthumno, 1971. godine. Ovo je ujedno i jedina pesma koju je Dženis izvodila, a koja se našla na prvom mestu muzičkih top lista.

Ovu pesmu, koja peva o slobodi i ljubavi, i koja u jednom delu svog originalnog teksta kaže „ Tek kada shvatite da u životu nemate šta da izgubite, možete reći da ste zaista slobodni“, kod nas je prepevala je i obradila Bisera Valetanlić.

https://www.youtube.com/watch?v=39fYodpqHlI

Indexi su te godine pevali o čudnom svetu oko nas. Uživajte u sjajnoj pesmi „ Svijet u kojem živim“ i zanimljivom spotu iz davne 1971. godine prošlog veka.

https://www.youtube.com/watch?v=EQZSN7Kxm9g

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.